|
|
|
|
szál újhagyma
1 evőkanál liszt
só
bors
sajt
Elkészítés:
A bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy lábosban.
Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon süsd meg a
felkockázott hagymát, kicsit később dobd hozzá a fok
hagymát. Rakd hozzá a meghámozott, karikákra vágott
krumplit, és kevergetve süsd egy-két percig. Ö |
2024-01-30 10:43:36 |
|
|
|
|
lisztben elkeverjük a borsot és a pirospaprikát, majd megforgatjuk
benne a hússzeleteket. Kevés olajon elősütjük a húsokat, majd kiszedjük,
és félretesszük.
A visszamaradt olajon megdínszteljük a finomra vágott hagymát, majd
megszórjuk a visszamaradt liszttel. Ezzel még pár másodpercig
kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével. B |
2024-01-24 06:49:33 |
|
|
|
|
|
szál újhagyma
1 evőkanál liszt
só
bors
sajt
Elkészítés:
A bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy lábosban.
Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon süsd meg a
felkockázott hagymát, kicsit később dobd hozzá a fok
hagymát. Rakd hozzá a meghámozott, karikákra vágott
krumplit, és kevergetve süsd egy-két percig. Ö |
2020-08-27 07:38:05 |
|
|
|
|
halászlékocka
tejföl
pici liszt
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A harcsát kifilézzük, majd a halhúst ízlés szerint feldaraboljuk, félretesszük.
A filézés után visszamaradt csontokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsom |
2019-02-24 14:29:30 |
|
|
|
|
|
megsózzuk, megborsozzuk, összeforgatjuk a liszttel, majd a szalonnához adjuk a fokhagymával együtt. Magas lángon pár percig pirítjuk, majd tányérra szedjük, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd visszatesszük serpenyőbe a félretett húst a szalonnával együtt. Meghintjük egy kevés őrölt paprikával, majoránnával, majd a zöldpap |
2018-04-21 02:07:24 |
|
|
|
|
hús tetejére halmokat rakunk belőle (ha sok lenne, hagyhatunk belőle, amit majd a mártásba keverünk). Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockára vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt a liszttel simára keverjük, beleön |
2018-04-13 10:05:48 |
|
|
|
|
fazékban felforrósított vajon aranybarnára pirítjuk. A felét kivesszük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk.
A kétféle hagymát finomra vágjuk. A maradék kenyérkockával együtt a visszamaradt vajra dobjuk, és pirítjuk egy rövid ideig. Megszórjuk a liszttel, majd állandó kevergetés közben lassan felöntjük az alaplével és a sörrel. Ezután felforraljuk, és kb. 30 percig főzzü |
2018-03-20 01:56:17 |
|
|
|
|
Kiszedjük, és félretesszük.
A kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket megtisztítjuk. A fokhagymát átnyomjuk, a többi zöldséget felaprítjuk.
A hússütés után visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, majd kissé megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Meghintjük a liszttel, és további 1 percig pirítjuk rajta. Azután felöntjük az |
2018-03-16 22:33:56 |
|
|
|
|
Kiszedjük, és félretesszük.
A kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket megtisztítjuk. A fokhagymát átnyomjuk, a többi zöldséget felaprítjuk.
A hússütés után visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, majd kissé megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Meghintjük a liszttel, és további 1 percig pirítjuk rajta. Azután felöntjük az |
2018-01-20 23:30:18 |
|
|
|
|
a fazékban felforrósított vajon aranybarnára pirítjuk. A felét kivesszük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk.
A kétféle hagymát finomra vágjuk. A maradék kenyérkockával együtt a visszamaradt vajra dobjuk, és pirítjuk egy rövid ideig. Megszórjuk a liszttel, majd állandó kevergetés közben lassan felöntjük az alaplével és a sörrel. Ezután felforraljuk, és kb. 30 percig főzzük. Vég |
2017-12-08 21:08:41 |
|
|
|
|
fazékban felforrósított vajon aranybarnára pirítjuk. A felét kivesszük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk.
A kétféle hagymát finomra vágjuk. A maradék kenyérkockával együtt a visszamaradt vajra dobjuk, és pirítjuk egy rövid ideig. Megszórjuk a liszttel, majd állandó kevergetés közben lassan felöntjük az alaplével és a sörrel. Ezután felforraljuk, és kb. 30 percig főzzü |
2017-12-05 22:45:29 |
|
|
|
|
letakarva 5 percet pihentetjük, míg megpuhul. Leszűrjük a vizet róla, és öntetet készítünk hozzá.
A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöket kiszedjük belőle, és félretesszük. A visszamaradt zsírba beleöntjük a tejfölt, és összesütjük.
Ezzel az öntettel locsoljuk meg a pászkát, a tetejére túrót morzsolunk, és megszórjuk tepertővel.
Puliszka
Hozzávalók: 50 dk |
2017-04-27 07:27:01 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
zsák krumpli, bacont vágd, visszamaradt zsiradékon, visszamaradt olajon, finomra vágott, visszamaradt liszttel, harcsát kifilézzük, halhúst ízlés, filézés után, edénybe tesszük, apróra vágott, szalonnához adjuk, fokhagymával együtt, visszamaradt zsiradékban, félretett húst, szalonnával együtt, kevés őrölt, mártásba keverünk, megmaradt karajszeletekkel, maradék krumplit, kockára vágott, liszttel simára, felét kivesszük, kétféle hagymát, maradék kenyérkockával, visszamaradt vajra, |
|
|
|